Het zit vanbinnen: dit moet je eten om rimpels te voorkomen
Hoe hard we ook reinigen en smeren, échte schoonheid zit vanbinnen. Dat weet ook Charlotte Demortier, ze is psycholoog en diëtist en volgt sinds dit jaar een opleiding bij CFNA om nutritherapeut te worden. Bij Kazidomi werkt ze als Project Manager (ze selecteert de producten die op de website verkocht worden, healthy en nutrition minded) én zoekt gezonde recepten uit voor hun website en Instagram. Wij vroegen haar wat je van binnenuit kan doen om rimpels te voorkomen.
Eet voldoende antioxidanten
“Eerst en vooral: je huid dag en nacht goed hydrateren, is het allerbelangrijkste,” weet Charlotte Demortier. Op deze manier behoudt je huid een maximum aan elasticiteit. Rimpeltjes vallen nog harder op bij een droge huid. Om een jonge huid te behouden, is het bovendien belangrijk veel antioxidanten te smeren én te eten.”
“Vitamine C werkt als een antioxidant door schade van vrije radicalen tegen te gaan. Hierdoor beschermt het de moleculen die collageen en elastine aanmaken. Vitamine E en carotenoïden (bijvoorbeeld uit wortelen, zoete aardappel, spinazie...) zijn ook effectieve antioxidanten tegen rimpels. Ook selenium (uit volkoren granen, vlees, vis, eieren, zuivel, groenten en fruit) werkt in op een enzymfamilie (glutathionperoxidase) die beschermt tegen oxidatieve schade.”
“Kortom: een dieet dat een consequente hoeveelheid anti-oxiderende groenten bevat, beschermt de huid beter tegen ouderdom dan een dieet op basis van dierlijke eiwitten die de glycemische index (die aangeeft hoe snel voedingsmiddelen de bloedsuikerspiegel doen stijgen) verhoogt. Eet dus gevarieerd én vooral ook kleurrijk,” tipt Charlotte Demortier nog.
Meer over rimpels
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier