Bookzine Plancha! Recept mango’s met pindacrumble
Morgen ligt de nieuwe Feeling in de winkel, samen met ons tweede bookzine : Plancha! Doe hier alvast inspiratie op met recepten voor een gezellige bbq of grillavond!
Mango's met pindacrumble
Ingrediënten (voor 6 personen)
3 kleine mango's – 60 gr ongezouten pindanoten – 50 gr boter op kamertemperatuur – 60 gr bruine suiker – 60 gr bloem – 80 gr vloeibare honing – een beetje zonnebloemolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de pindanoten grof met een mes of in de keukenrobot. Meng de boter in een kom met de bruine suiker, de bloem en de pindanoten tot een korrelig deeg. Verkruimel dit deeg op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Zet in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken. Laat afkoelen.
Spoel de mango's en snij ze in de lente in tweeën, langs de pit. Maak inkepingen in het vruchtvlees maar snij niet in de schil.
Vet de plancha in met in olie gedrenkt keukenpapier en zet hem aan op matige temperatuur. Gril de mango's 5 à 6 minuten met het vruchtvlees naar beneden. Draai ze om, trek het vruchtvlees een beetje uit elkaar en giet de honing erop. Zet het vuur lager en laat de mango's nog 5 à 6 minuten verder garen.
Schik de mango's op een bord. Strooi de crumble erover en serveer meteen.
Smaakpapillen geprikkeld?
Ontdek meer lekkers in het Bookzine Plancha!, vanaf 18 juni in de winkel bij Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.
Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Je kon al BURGERS! met 53 keer heerlijke hamburgerrecepten ontdekken in ons mei-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini zal bij ons november-nummer zitten.
Ben je Feeling-abonnee?
Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.