Bookzine Burgers! Recept burger met zalm
Nog 6 dagen en dan ligt de nieuwe Feeling in de winkel samen met een lekker bookzine vol recepten. 53x variëren met burgers. Wij geven je alvast een voorsmaakje!
Burger met zalm
Ingrediënten (voor 6 burgers)
6 buns voor burgers, natuur of met papaverzaadjes – 700 gr zalmfilet – 12 kwartjes zongedroogde tomaat in olie – 6 takjes koriander – 18 grote basilicumblaadjes – 100 gr parmezaan, in één stuk – 6 el bearnaisesaus – 3 el olijfolie – 50 cl frituurolie – zout – versgemalen peper
Bereiding
Zet de oven op de grillstand. Snijd de zalm in 12 plakjes.
Snijd de tomaten in stukjes. Haal de korianderblaadjes van de takjes. Maak met een dunschiller schilfers van de parmezaan.
Verhit de frituurolie in een pan. Frituur de koriander- en basilicumblaadjes 20 à 30 seconden in de olie. Laat ze uitlekken op de keukenpapier en bestrooi ze met zout.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de sneetjes zalm 1 minuut aan elke kant. Kruid ze met peper en zout en houd ze warm. Snijd de broodjes door en rooster ze licht onder de grill.
Bestrijk de onderste helft van de broodjes met bearnaisesaus. Verdeel de stukjes tomaat erover en leg er telkens 2 sneetjes zalm op. Bestrooi ze met parmezaanschilfers en gefrituurde kruiden. Leg de bovenste helft op de broodjes en dien meteen op.
Smaakpapillen geprikkeld?
Ontdek meer lekkers in het Bookzine Burgers, vanaf 23 april in de winkel bij de Feeling voor de stuntprijs van €9,95 i.p.v. €15.
Deze reeks bestaat uit 3 bookzines. Houd de Feeling in de gaten en verzamel de hele reeks! Ontdek PLANCHA! voor de bbq of de plank in ons juli-nummer en PASTA! voor heerlijke lasagna, canneloni en tortellini in ons november-nummer.
Ben je Feeling-abonnee?
Bestel je exemplaar voor slechts €9,95 via www.magstore.be. Je kunt dit kookboek ook apart in de winkel kopen vanaf juli 2014 voor €12,95.